(Πηγή: www.gnomionline.gr)
Ο επικεφαλής αξιωματούχος για τα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή υπηρεσία συνόρων Frontex δήλωσε σε εμπιστευτική έκθεση ότι θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα, επειδή οι συνοριοφύλακες εκεί κακομεταχειρίζονται τους αιτούντες άσυλο, αναφέρουν οι New York Times σε άρθρο τους την Τρίτη.
Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα ο οργανισμός της Ε.Ε., Frontex, αποστέλλει συνοριοφύλακες από όλη την Ευρώπη για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στις επιχειρήσεις στα σύνορα και παρέχει εξοπλισμό όπως ελικόπτερα, σκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πληρώνονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Αντί να ακολουθήσει τη σύσταση, να λάβει νομικά μέτρα κατά της Ελλάδας ή να διερευνήσει τα ευρήματα, η Ε.Ε. συνέστησε μια… Πηγή

