(Πηγή: www.cnn.gr)
Προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση που γεμίζουν το σαρακοστιανό τραπέζι «μπαίνουν» στο «Καλάθι της Σαρακοστής». eurokinissi
Το «καλάθι της Σαρακοστής» ξεκίνησε, λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα κι ενώ το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» μπαίνει στην 17η εβδομάδα εφαρμογής του.
Για την περίοδο της Σαρακοστής τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.
Παράλληλα και οι σταθερές κατηγορίες του «καλαθιού» αυξάνονται καθώς, είτε μπαίνουν επιπλέον προϊόντα, είτε «διαιρούνται» οι υπάρχουσες κατηγορίες.
Έτσι, στην κατηγορία του… Πηγή

