(Πηγή: seleo.gr)
Η ποσότητα καφεΐνης σε ένα φλιτζάνι καφέ εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες, όπως το μέγεθος των αλεσμένων κόκκων καφέ, η θερμοκρασία του νερού, ο χρόνος και ο τρόπος παρασκευής, σύμφωνα με τη δρ. Megan Meyer, από το International Food Information Council Foundation.
Το ίδιο ισχύει και για τον τύπο των κόκκων καφέ και την τεχνική καβουρδίσματος, προσθέτει η διατροφολόγος Malina Malkani, της αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.
Οι πιο ανοιχτόχρωμες, «ξανθές» ποικιλίες αλεσμένου καφέ περιέχουν περισσότερη καφεΐνη από τις πιο σκούρες. Αλλά οι πιο σκούρες ποικιλίες έχουν πιο έντονη γεύση. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που επηρεάζουν την ποσότητα καφεΐνης που έχει… Πηγή

