(Πηγή: www.voria.gr)
Ο καλός καιρός και το έθιμο που απαιτεί μπακαλιάρο με σκορδαλιά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, έβγαλαν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης στους δρόμους, προς αναζήτηση ταβέρνας για το κλασικό πιάτο.
Όσοι δεν προνόησαν να κλείσουν από τις προηγούμενες μέρες τραπέζι, υφίστανται ταλαιπωρία, αφού όλα τα καταστήματα είναι γεμάτα.
Το αδιαχώρητο δημιουργείται στα γνωστά…. μπακαλιαράδικα, όπως ονομάζονται τα καταστήματα στα Λαδάδικα που… ειδικεύονται στον τηγανιτό μπακαλιάρο, με το χρυσαφένιο, αφράτο κουρκούτι, τις τηγανιτές πατάτες και την χειροποίητη σκορδαλιά που σήμερα προσφέρεται σε αφθονία και τα πιάτα γεμίζουν ξανά και ξανά.
Μετά την παρέλαση και τον μεσημεριανό καφέ, μικροί και μεγάλοι γέμισαν τις… Πηγή (Πηγή: www.voria.gr)