Αυτή την Κυριακή στο Θέμα, ο Στέλιος Παρλιάρος μας ετοιμάζει «40 συνταγές για μια γλυκιά άνοιξη»

(Πηγή: www.protothema.gr)

Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνίδες νοικοκυρές κατά κανόνα φτιάχνουν περισσότερο κουλούρια παρά τσουρέκια, κυρίως επειδή τα τσουρέκια απαιτούν παραπάνω χρόνο και κόπο (ζύμωμα, αναμονή για φούσκωμα κ.ο.κ.). Ειδικά παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ ήταν ακόμα πιο περίπλοκη διαδικασία. Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας όλο και περισσότεροι «τολμούν» να κάνουν τσουρέκια. Ωστόσο, το «μεγάλο μυστικό» ήταν, είναι και θα είναι το δυνατό ζύμωμα και τα σωστά φουσκώματα. Όσο για τα κουλούρια το παν είναι το ζύγισμα. Για να πλαστούν σωστά σε πλεξουδάκια, να ψηθούν ομοιόμορφα και να έχουν καλή εμφάνιση πρέπει να ζυγίζουμε τα κομματάκια της ζύμης ένα… Πηγή (Πηγή: www.protothema.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.