Αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του δήμου Αθηναίων από τη Moody’s

(Πηγή: www.cnn.gr)

Μία σημαντική εξέλιξη για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων ήρθε από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος αυτές τις μέρες προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του δήμου από σταθερό σε θετικό (Ba3), απόφαση που σχετίζεται και με τη θετική αλλαγή των προοπτικών του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου.

«Η αναβάθμιση αντανακλά τον καλό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, το χαμηλό χρέος, καθώς και την υψηλή ρευστότητα, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως αξιολογήθηκε η εφαρμογή κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας και ο εξορθολογισμός των εξόδων.

«Με σωστό σχεδιασμό… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *