(Πηγή: seleo.gr)
Νέα έρευνα από την Ισπανία δείχνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε περισσότερα φιστίκια και φυστικοβούτυρο για την καλή αγγειακή υγεία.
Όταν πρόκειται για σνακ, πολλές μελέτες δείχνουν ήδη ότι τα φιστίκια αποτελούν υγιεινή επιλογή και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης αναφέρουν ότι τα φιστίκια μπορεί να έχουν ευεργετικό αντίκτυπο στην αγγειακή υγεία σε νέους και υγιείς ανθρώπους.
Τα φιστίκια προέρχονται από το ψυχανθές φυτό Arachis hypogaea. Είναι οι ξηροί καρποί που καταναλώνονται ευρύτερα σε όλο τον κόσμο. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολυφαινόλες.
Το γεγονός αυτό τα καθιστά ένα… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)