(Πηγή: seleo.gr)
Οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν το συστατικό που ολοκλήρωνε τα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη.
Οι “old masters” στη ζωγραφική, όπως οι Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli και Rembrandt, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούσαν πρωτεΐνες, και συγκεκριμένα κρόκο αυγού στις ελαιογραφίες τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Έχουν βρεθεί και κατά το παρελθόν, υπολείμματα πρωτεΐνης σε αναγεννησιακούς πίνακες, αν και συχνά τα ίχνη αυτά επικρατούσε η αντίληψη ότι οφείλονταν σε μόλυνση. Σύμφωνα, ωστόσο με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό «Nature Communications», οι μεγάλοι ζωγράφοι του 16ου, του 17ου και του 18ου αιώνα αναμείγνυαν επίτηδες πρωτεΐνες με τις μπογιές τους.
«Υπάρχουν ελάχιστες γραπτές πηγές για το συγκεκριμένο θέμα και δεν έχει… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)