(Πηγή: www.cnn.gr)
Οι συχνά αντίξοες συνθήκες εργασίας, όπως τα εξαντλητικά ωράρια, η εποχικότητα του επαγγέλματος αλλά και οι αλλαγές που έφερε η πανδημία αποτελούν μερικούς από τους κυριότερους λόγους για τα κενά σε εστίαση και τουρισμό, σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου μιλώντας στο CNN Greece και απαντώντας στο ερώτημα για τις χιλιάδες κενές θέσεις στους δύο κλάδους, που αποτελεί μείζον πρόβλημα για τις επιχειρήσεις ενόψει και του καλοκαιριού.
«Αθροιστικά στους δύο κλάδους οι ελλείψεις το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, υπολογίζονταν σε 60.000. Εάν συνυπολογίσουμε ότι φέτος οι αιτήσεις… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)