Αμύγδαλα: Δείτε γιατί είναι υγιεινά – Οι 4 λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας

(Πηγή: seleo.gr)

Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου.

Όπως πολλοί άλλοι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Διότι πρόκειται κυρίως για υγιή μονοακόρεστα λιπαρά. Έρευνες δείχνουν ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στην μεσογειακή διατροφή, έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς.

Η διαιτολόγος Julia Zumpano, συνεργάτιδα της Cleveland Clinic, αναλύει την θρεπτική αξία των αμυγδάλων.

Γιατί τα αμύγδαλα είναι υγιεινά

Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν κρίσιμους ρόλους σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *