ΑΠΘ: Παρέμβαση εισαγγελέα για σοβαρά κενά ασφαλείας και πυροπροστασίας

(Πηγή: seleo.gr)

Νέα σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδεικνύονται από ρεπορτάζ που έφεραν και την παρέμβαση της εισαγγελίας της πόλης.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. Την έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας η Πυροσβεστική.

Τις ενέργειες της Δικαιοσύνης προκάλεσαν ρεπορτάζ που καταγράφουν ότι μετά τους ελέγχους της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι το σύνολο σχεδόν του κτιρίου της Πρυτανείας δεν καλύπτεται από σύστημα πυρανίχνευσης, ενώ δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Το κτίριο φέρεται να μην έχει εγκεκριμένη μελέτη… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *