(Πηγή: seleo.gr)
Με το σάλο να μην έχει κοπάσει από το βίντεο που δείχνει ζωντανά ψάρια να τηγανίζονται σε εστιατόριο στην Κάρπαθο η εκπομπή «Συνδέσεις» συνομίλησε με τον Στρατή Μπουρνούς, ιχθυοπώλη στην περιοχή Ζωγράφου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποια ψάρια θα πρέπει να τρώμε το καλοκαίρι για να μην προκαλέσουμε πρόβλημα στην αναπαραγωγή των ειδών.
«Πριν από λίγες μέρες σταμάτησε το κύριο αλιευτικό εργαλείο που είναι η μηχανότρατα, η αλιεία βυθού και για πέντε μήνες μέχρι τον Οκτώβριο δε θα βρίσκετε κουτσομούρες, μπακαλιάρους, σαλάχια και πεσκανδρίτσες. Αυτό γίνεται γιατί είναι η περίοδος κυοφορίας αυτών των ψαριών και μάλιστα οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)