Συλλήψεις υγειονομικών για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων

(Πηγή: seleo.gr)

Ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου συνελήφθησαν, χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία ότι προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ. Οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως,… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *