Πλατυγιάλι: Προχωράει η επένδυση στο λιμάνι, τι λέει ο δήμαρχος Ξηρομέρου

(Πηγή: www.agriniopress.gr)

Στην τελική φάση γνωμοδότησης και αδειοδότησης από τoν οργανισμό Enterprise Greece βρίσκεται η μεγάλη ιδιωτική επένδυση μισού δισ. ευρώ στο Πλατυγιάλι της Κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, όπως υποστήριξε o δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 500 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία μαρίνας Mega Yachts, όπου θα περιέχει περίπου 400 θέσεις σκαφών, εκ των οποίων οι μισές θα είναι για πολυτελή σκάφη άνω των 30 μέτρων.

Στη χερσαία έκταση αναμένεται να δημιουργηθούν πολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα εμπορικής χρήσης και ένα συνεδριακό κέντρο. Με την τουριστική επένδυση της εταιρείας ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΑΕ θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ το… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *