Πώς διατηρούνται περισσότερο τα φρούτα χωρίς να πιάνουν μούχλα

(Πηγή: seleo.gr)

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο.

Επομένως ο ρυθμός με τον οποίο μουχλιάζουν τα φρούτα συνήθως εξαρτάται από την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό, το πότε συλλέχθηκε το φρούτο και τον τρόπο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, τα μούρα μουχλιάζουν συνήθως πιο γρήγορα από άλλα φρούτα, επειδή η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι πολύ υψηλή.

Περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε τα φρούτα σας να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, παραθέτει η διατροφολόγος Rachel Fine, ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition. Ακολουθούν οι συμβουλές της σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσετε να σχηματίζουν μούχλα πολύ… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *