(Πηγή: www.enikos.gr)
Θεσσαλονίκη: Μπουγάτσα και σε παγωτό ξυλάκι – Το λάθος που έγινε… πάθος
Η μπουγάτσα κάνει θραύση εδώ και χρόνια. Τώρα, μία παραλλαγή της – σε παγωτό ξυλάκι – έχει ξετρελάνει τους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη. Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα.
Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα. Όταν όμως η μπουγάτσα γίνεται …παγωτό, τότε ο τρόπος παρασκευής αλλάζει και το μόνο κοινό στοιχείο είναι η γεύση… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)