(Πηγή: www.documentonews.gr)
Καλπάζει ανεξέλεγκτη η ακρίβεια στα τρόφιμα με τους καταναλωτές να «γονατίζουν» καθημερινά, καθώς λόγω των συνεχών ανατιμήσεων αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και βασικά αγαθά. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «Πόσοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα στην ΕΕ;» για το έτος 2022, η Ελλάδα βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης μόνο πίσω από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία.
Στοιχεία – «φωτιά» της Eurostat: Το 30% των Ελλήνων δεν μπορεί να φάει κρέας ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα
Συγκεκριμένα, με ποσοστό πάνω από 30% βρίσκεται στην τέταρτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών, όπου οι πολίτες αδυνατούσαν να… Πηγή (Πηγή: www.documentonews.gr)