(Πηγή: www.cnn.gr)
Σε πλήρη ετοιμότητητα είναι ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, αφού τα μελτέμια που πνέουν σήμερα αλλά και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών αποτελούν εκρηκτικό μίγμα. Στο «κόκκινο» βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα (17/7) πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Αττική.
Ειδικότερα, για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία, για σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)Περιφέρεια Πελοποννήσου… Πηγή

