(Πηγή: www.aftodioikisi.gr)
Τα ψάρια κάνουν καλό – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
κόμα ένα λόγο για να φάτε άφθονα ψάρια και θαλασσινά αυτό το καλοκαίρι βρήκαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μεγάλη μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν πως όσοι εθελοντές κατανάλωναν τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είχαν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να διαθέτουν άριστη ακοή στην μέση και την τρίτη ηλικία.
Εκείνο που συσχετίστηκε ιδιαιτέρως με την ακοή είναι ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που λέγεται δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA). Οι εθελοντές που κατανάλωναν το περισσότερο είχαν 8-20% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βαρηκοΐα καθώς μεγάλωναν, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν το λιγότερο.
Καλές πηγές του συγκεκριμένου λιπαρού οξέος είναι, μεταξύ… Πηγή (Πηγή: www.aftodioikisi.gr)