(Πηγή: seleo.gr)
Το μαρούλι είναι ένα αγαπημένο μας υλικό για σαλάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, αν έχετε παρατηρήσει πως δεν διατηρείται για περισσότερες από λίγες ημέρες στο ψυγείο, αυτό μάλλον οφείλεται στον λάθος τρόπο αποθήκευσής του καθώς αν το πλένετε, το κόβετε και το βάζετε στο ψυγείο, τότε μειώνετε κατά πολύ τον χρόνο ζωής του.
Να το πλύνω ή όχι πριν το βάλω στο ψυγείο;
Το μαρούλι, η λόλα, όπως και το άισμπεργκ και το λάχανο, διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκα αν δεν κοπούν και δεν πλυθούν. Καλύτερα, λοιπόν, να πλένετε τα φύλλα τους, μόνο όταν είναι να τα χρησιμοποιήσετε.
Πώς να… Πηγή

