Άργος: Εξερευνώντας την αρχαιότερη πόλη της χώρας

(Πηγή: www.athensvoice.gr)

Βασικό στοιχείο στην αργολική κουζίνα είναι το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται χωρίς φειδώ στα περισσότερα φαγητά. Οι γκόγκες είναι προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο για το οποίο φημίζεται όλη η περιοχή και ουσιαστικά πρόκειται για χειροποίητο ζυμαρικό με πλακουτσωτό σχήμα που γαρνίρεται με μπόλικη ψιλοτριμμένη μυζήρθα και πριν σερβιριστεί τσιγαρίζεται στο ελαιόλαδο. Οι ντόπιοι αγαπούν πολύ τα τυριά, ειδικά το τοπικό κεφαλοτύρι και τη φέτα, και σε όλες τις ταβέρνες μπορεί να τα απολαύσει κανείς μέσα στο περιβόητο τυροπιτάρι. Έπειτα, ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή του Άργους ενδείκνυται για κρεατοφαγία, από πουλερικά στη σχάρα μέχρι γουρουνοπούλα, προβατίνα, ζυγούρι και κατσικάκι στη λαδόκολλα, σε… Πηγή (Πηγή: www.athensvoice.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.