Γαλατόπιτα: Η συνταγή των 15 λεπτών

(Πηγή: www.enikos.gr)

Η γαλατόπιτα είναι η αγαπημένη συνταγή της Μάνης, τόσο από την πλευρά της Μεσσηνίας όσο και από την πλευρά της Λακωνίας. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια συνταγή των 15 λεπτών, που με απλά βήματα θα απολαύσετε ένα τέλειο γλυκό που θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *