(Πηγή: seleo.gr)
Το χαρούπι, είναι υποκατάστατο της ζάχαρης και του κακάο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και με χορταστικές ιδιότητες.
Υπάρχουν πολλές φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση της ζάχαρης στο τραπέζι: αυτά είναι συστατικά που έχουν την ίδια γλυκαντική ικανότητα με τη ζάχαρη, αν όχι υψηλότερη, αλλά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και συχνά περιέχουν μηδενικές θερμίδες. Μεταξύ των πιο γνωστών είναι και η στέβια , με τη χαρακτηριστική της γεύση που θυμίζει γλυκόριζα. Ανάμεσα στα λιγότερο γνωστά υποκατάστατα ζάχαρης, ωστόσο, είναι το χαρούπι. Το ήξερες;
Τι είναι το χαρούπι;
Tο χαρούπι ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών και μοιάζει με καφέ λοβό μήκους 15 cm που… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)