(Πηγή: www.documentonews.gr)
«Την περασμένη εβδομάδα διάβασα ότι η Περιφέρεια Αττικής έβαλε 2.500 πρόστιμα σε φούρνους που πουλούσαν κατεψυγμένη σφολιάτα ως φρέσκια, γιατί δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα ταμπελάκια που προσδιορίζουν επακριβώς αν είναι κατεψυγμένη η ζύμη ή φρέσκια. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπάρχουν πολλές μεγάλες αλυσίδες που εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό. Πιστεύει ότι αγοράζει φρέσκο ψωμί ενώ κατ’ ουσίαν είναι από κατεψυγμένη ζύμη. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αφυπνίσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υπάρχει αισχροκέρδεια, υπάρχει κερδοσκοπία. Αργά, πολύ αργά το αντιλήφθηκε η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Η προηγούμενη ηγεσία έλεγε “δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, δεν υπάρχει ακρίβεια, γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι”. Έλεγχοι… Πηγή

