(Πηγή: www.cnn.gr)
Τις εξόδους τους για φαγητό περιόρισαν στις διακοπές τους Έλληνες και ξένοι τουρίστες το φετινό καλοκαίρι, επιλέγοντας συχνότερα το μαγείρεμα στο κατάλυμα που διέμεναν ή ακόμη και το «πρόχειρο» φαγητό αντί για την ταβέρνα.
Αν και τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του έτους, που περιλαμβάνουν και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, δείχνουν αύξηση 9,1% του τζίρου συνολικά στις επιχειρήσεις εστίασης, εντούτοις, οι επαγγελματίες του κλάδου διαπίστωσαν πως οι δαπάνες των καταναλωτών στους τουριστικούς προορισμούς το φετινό καλοκαίρι ήταν συγκρατημένες.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε πρόσφατα στο CNN Greece o κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Περιφερειάρχης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών… Πηγή

