(Πηγή: www.cnn.gr)
Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η τιμή του ελληνικού ελαιόλαδου, φέτος το χειμώνα.
Η μειωμένη φετινή παραγωγή, η έλλειψη αποθεμάτων λόγω του δύσκολου χειμώνα που προηγήθηκε και η ξηρασία που έχει καταγραφεί στις χώρες – παραγωγούς είναι μερικοί από τους παράγοντες που απειλούν το «πορτοφόλι» του καταναλωτή, σε συνδυασμό τον σταθερά υψηλό πληθωρισμό στην κατηγορία των τροφίμων.
Παράλληλα, το ενεργειακό κόστος, η έλλειψη φθηνών εργατικών χεριών, τα ακριβά λιπάσματα και οι ασθένειες των φυτών δημιουργούν ένα πολύπλοκο μείγμα που πρέπει να διαχειριστούν παραγωγοί και καταναλωτές, για να μπορέσουν οι μεν να καλύψουν τα κόστη τους και οι δε, τις ανάγκες τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)