Βιταμίνη C: Πώς να αυξήστε της πρόσληψή της μέσω της διατροφής

(Πηγή: www.enikos.gr)

Βιταμίνη C: Πώς να αυξήσετε την πρόσληψή της μέσω της διατροφής

Η βιταμίνη C είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη και ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την επούλωση των πληγών και την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό.

Πολλές τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, με τα φρούτα και τα λαχανικά να αποτελούν τις καλύτερες πηγές του συγκεκριμένου αντιοξειδωτικού.

Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C είναι:

Φρούτα: πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, ακτινίδια, μούρα, πιπεριές, ντομάτες

Λαχανικά: μπρόκολο, κουνουπίδι, πράσινη πιπεριά, ντομάτα, παντζάρι, λάχανο, λάχανο, σπανάκι, κρεμμύδια, σκόρδο

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C για τους ενήλικες είναι 90 mg για τις γυναίκες και 75 mg… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *