Αλλαντίαση: Πώς να αποφύγουμε την σπάνια, αλλά επικίνδυνη ασθένεια – Τα κρούσματα στην Ελλάδα

(Πηγή: www.enikos.gr)

Αλλαντίαση: Πώς να αποφύγουμε την σπάνια, αλλά επικίνδυνη ασθένεια – Τα κρούσματα στην Ελλάδα

Η αλλαντίαση από την οποία πέθανε η Ελληνίδα σε εστιατόριο του Μπορντό στην Γαλλία,  είναι μια σπάνια, αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος. Είναι σπάνια, γιατί έχουν βελτιωθεί πολύ οι συνθήκες υγιεινής διεθνώς, αλλά ο κίνδυνος πάντα ελλοχεύει. Και λέμε ελλοχεύει, γιατί μπορεί να υπάρχει εκεί που δεν το περιμένεις, όπως στα αυγά, στα λουκάνικα ή και στα φασόλια.

Η ασθένεια προκαλείται από μια νευροτοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum (κλωστρίδιο της αλλαντίασης). Το βακτήριο αυτό βρίσκεται στο χώμα και στο νερό και μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *