Φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου στη Νάπολη μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

(Πηγή: www.cnn.gr)

Εντείνεται η ανησυχία για τον κίνδυνο έκρηξης σε μια εκτεταμένη ηφαιστειακή περιοχή κοντά στην ιταλική πόλη Νάπολη, αφού η περιοχή χτυπήθηκε από τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 40 ετών.

Η σεισμική δραστηριότητα στο Campi Flegrei, έναν αστερισμό αρχαίων ηφαιστειακών κρατήρων, έχει ενταθεί τον περασμένο χρόνο και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με περισσότερα από 80 σεισμικά γεγονότα να σημειώνονται τα ξημερώματα της Τετάρτης, με μεγαλύτερο το σεισμό μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Δεδομένου ότι η σεισμική δραστηριότητα έχει αυξηθεί μόνο τους τελευταίους μήνες, αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε ένα τέλος», δήλωσε στο TGCom24 ο Κάρλο Ντολιόνι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *