(Πηγή: www.newsauto.gr)
Μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, θα γίνει η χρηματοδότηση στην κατασκευή του τμήματος του άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο, Μπράλος-Άμφισσα.
Το έργο που είναι τμήμα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο, υπεγράφη στις 16 Φεβρουαρίου 2023, με ανάδοχο την ΑΒΑΞ, η οποία έδωσε έκπτωση 10,1% επικρατώντας στο σχετικό διαγωνισμό.
Αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το κόστος του έργου με ΦΠΑ είναι 285,50 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο και η υλοποίηση του ανοίγει τον δρόμο για την μελλοντική ολοκλήρωση και των άλλων τμημάτων που χρίζουν αναβάθμισης.
Ο διαγώνιος άξονας ενώνει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τον Ε65 (Λαμία-Καρδίτσα-Εγνατία), με την… Πηγή

