Θεσσαλονίκη: Λίγα τα θερμοκήπια λόγω υψηλού κόστους

(Πηγή: seleo.gr)

Τα θερμοκήπια προσφέρουν στον αγρότη, προστασία των προϊόντων από καιρικά φαινόμενα, μεγαλύτερες αποδόσεις και ποιοτική παραγωγή όλο το χρόνο, όμως ο αριθμός τους στη χώρα μας παραμένει μικρός.

Ως αποτέλεσμα είναι να καταγράφονται εισαγωγές κηπευτικών από γειτονικές χώρες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιώργος Τσίτσιος από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρεί τα τελευταία 10 χρόνια 4,5 στρέμματα καλλιεργειών σε θερμοκήπια. Ο στόχος ήταν να φτάσει στα 10, στόχος όμως που καθημερινά απομακρύνεται.

Το παραγωγικό κόστος, οι τιμές του πετρελαίου, ακόμη και το κόστος των εργατικών χαρακτηρίζονται ως απαγορευτικοί παράγοντες από τους παραγωγούς για να αυξήσουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους.

Σύμφωνα με την απογραφή… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *