Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον Προσωρινό Μηχανισμό Επιστροφής Μέρους Εσόδων απ’ τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας

(Πηγή: www.news247.gr)

Το ακριβές ποσό της εισφοράς θα υπολογιστεί, εντός σύντομου διαστήματος από τη ΡΑΑΕΥ, ανά προμηθευτή, και κατόπιν θα επιβληθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται πως ο Προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Μέρους Εσόδων Λιανικής Αγοράς εφαρμόζεται από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, και αφορά στην επιβολή στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας έκτακτης εισφοράς, βάσει των υπερβαλλόντων εσόδων τους από τη δραστηριοποίηση εκάστου στην εγχώρια λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται η μεθοδολογία εφαρμογής του Μηχανισμού, διάφορες παράμετροι, και κάθε ειδικότερη λεπτομέρεια για τον υπολογισμό… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *