(Πηγή: www.cnn.gr)
Λιγότερο κόκκινο κρέας και περισσότερο κοτόπουλο, περιορισμός των τυριών αλλά και του ελαιόλαδου και αύξηση της κατανάλωσης οσπρίων, είναι μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων.
Οι καταναλωτές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υψηλές τιμές των τροφίμων φαίνεται πως περιορίζουν πλέον τις αγορές των προϊόντων που έχουν υποστεί μεγάλες ανατιμήσεις κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αντικαθιστώντας τα με οικονομικότερες λύσεις για το τραπέζι τους. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε στρέφονται όλο και περισσότερο στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, το μερίδιο της οποίας έχει φτάσει τo 26,2% επί του συνόλου των πωλήσεων, ενώ στα ίδια επίπεδα… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)