Χατζηδάκης: Οι αμυντικές δαπάνες να λαμβάνονται υπόψιν στα υπερβολικά ελλείμματα

(Πηγή: www.cnn.gr)

«Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες θα πρέπει να διασφαλίζουν ταυτόχρονα την δημοσιονομική πειθαρχία και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τις χώρες με υψηλές αμυντικές δαπάνες. Σήμερα κάναμε ένα βήμα μπροστά και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε μια ισορροπημένη συμφωνία που θα αντανακλά αυτές τις βασικές αρχές».

Αυτό σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε χθες και σήμερα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN στις Βρυξέλλες, μιλώντας για το θέμα του υπό αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας.

Στην συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα και συμφωνήθηκε… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *