Λάρισα: Έξαρση κρουσμάτων του ιού Κοξάκι – Τα συμπτώματα

(Πηγή: www.tanea.gr)

Έξαρση των παιδικών ιώσεων, και συγκεκριμένου του ιού Κοξάκι (Coxsackie) καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Στην περιοχή της Λάρισας, ειδικά, είναι αυξημένα τα περιστατικά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Μέσα σε μια εβδομάδα, περισσότερα από τρία παιδιά κάτω των 5 ετών,  σε βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο της πόλης, έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι κάτι φυσιολογικό τη συγκεκριμένη περίοδο, ωστόσο εφιστούν την προσοχή στους γονείς, καθώς ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός.

Τα συμπτώματα

Ο ιός Κοξάκι χωρίζεται σε τύπο Α και τύπο Β. Στη χώρα μας τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στον τύπο Α, ο οποίος εκδηλώνει πιο ήπια συμπτώματα και ο χρόνος επώασης του είναι από 3… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *