(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Στο μικρό χωριό Καμάρι έξω από την Κυπαρισσία το ελαιοτριβείο δουλεύει ακόμα και τη νύχτα καθώς οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής άρχισαν ήδη τη συγκομιδή της ελιάς.
Στον προαύλιο χώρο τρακτέρ και μικροί γερανοί πηγαινοέρχονται ασταμάτητα μεταφέροντας τους σάκους με τον καρπό στο χώρο υποδοχής . Αφού πλένονται οι ελιές συνθλίβονται στο επόμενο στάδιο και η αλυσίδα των μηχανημάτων καταλήγει σε μεγάλους σωλήνες από τους οποίους τρέχει ο «πράσινος χρυσός», ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής.
Η τιμή στο ελαιοτριβείο είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι αλλά αρκετά χαμηλότερη από το ράφι του σούπερ μάρκετ. « Εμείς αυτή τη στιγμή πουλάμε στον έμπορο… Πηγή

