Γάζα: «Πολύ λίγο, πολύ αργά» – Ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάπαυση του πυρός είναι απλά ένα «τσιρότο»

(Πηγή: www.in.gr)

Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια τετραήμερη παύση των μαχών, συνοδευόμενη από την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων, έγινε δεκτή με ανακούφιση.

Η κατάπαυση του πυρός, η οποία χρειάστηκε περισσότερες από έξι εβδομάδες επίπονης διπλωματίας και σχεδόν εκτροχιάστηκε αρκετές φορές, είναι ιδιαίτερα εύθραυστη δεδομένης της έλλειψης μηχανισμών επιβολής των όρων της και της απουσίας ανεξάρτητων παρατηρητών επί τόπου.

«Αυτό που συμβαίνει συνήθως» εξηγεί ο πρώην Διοικητής του ΝΑΤΟ Γουέσλι Κλαρκ στο CNN, «είναι ότι οι πυροβολισμοί σταματούν για λίγο, αλλά πολύ σύντομα ξεκινούν ξανά επειδή κάποιος αισθάνεται ότι απειλείται».

Ένας από τους όρους της συμφωνίας είναι η είσοδος 300 φορτηγών με βοήθεια… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *