(Πηγή: www.enikos.gr)
Εύκολη συνταγή για σπιτική πίτα με παραδοσιακό φύλλο – Είναι ιδανική για αρχάριους
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το ξύδι και το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας ένα γάντζο για ζύμη ή με τα χέρια ανακατεύουμε τα υλικά για 10-15 δευτερόλεπτα. (Συμβουλή: Το ξύδι βοηθά τη ζύμη να γίνει τραγανή).
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια σπιτική πίτα, φτιαγμένη με χωριάτικο φύλλο. Η διαδικασία για την παρασκευή της ζύμης για φύλλο είναι απαιτητική και χρονοβόρα. Συνήθως οι επαγγελματίες σεφ φτιάχνουν χειροποίητη ζύμη και οι υπόλοιποι αγοράζουν έτοιμο φύλλο για πίτα. Όμως, υπάρχουν… Πηγή

