Συνταγή: Παραδοσιακό τραγανό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και σιρόπι λεμονιού

(Πηγή: www.enikos.gr)

Συνταγή: Παραδοσιακό τραγανό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και σιρόπι λεμονιού

Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό με γέμιση κρέμας και τραγανή ζύμη, περιχυμένο με σιρόπι λεμονιού. Αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη για να φτιάξετε το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο στο σπίτι.

Όταν το γάλα είναι κοντά στο σημείο βρασμού, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Για το σιρόπι

Ανοίγουμε το φύλλο ζύμης. Τοποθετούμε εννέα φύλλα στη βάση ενός ταψιού,… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.