Το κρασί στο έλεος της κλιματικής κρίσης: Μειώνεται η παραγωγή, αλλοιώνεται η «ταυτότητα» του οίνου

(Πηγή: www.cnn.gr)

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 60 ετών οδήγησαν την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2023 οι αυξημένες θερμοκρασίες και οι έντονες, αλλά σπανιότερες, βροχοπτώσεις, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στο αγαπημένο ποτό.

Μιλώντας στο CNN Greece η επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Αμπέλου, Οίνου και Ποτών, Μαρία Δημοπούλου καθώς και ο γεωπόνος και διευθυντής παραγωγής του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου Θοδωρής Χαρμπής, εξηγούν πόσο πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον του κρασιού και για όσα έχουν αλλάξει λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Χαρμπής η μείωση της παραγωγής στη Σάμο το… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.