Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε ρίγανη

(Πηγή: www.enikos.gr)

Η ρίγανη χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική κουζίνα και είναι από τις βασικές πρωταγωνίστριες στις συνταγές. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν η Ελλάδα είχε ένα εθνικό βότανο, αυτό σίγουρα θα ήταν η ρίγανη.

Οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια για να προσθέσουν γεύση στα πιάτα, αλλά και για τη θεραπεία διάφορων προβλημάτων υγείας. Η ρίγανη έχει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων της. Κάνει καλό όμως σε όλους ή κάποιοι πρέπει να την αποφεύγουν και γιατί;

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά της, ειδικά η καρβακρόλη, είναι υπεύθυνα για τους ισχυρισμούς σχετικά με τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοδιεγερτικές… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.