Επιστήμονες καλλιέργησαν μικρολαχανικά με συγκεκριμένο διατροφικό προφίλ

(Πηγή: seleo.gr)

Ιταλοί ερευνητές καλλιέργησαν με επιτυχία μικροπράσινα (microgreens) με συγκεκριμένο διατροφικό προφίλ για την κάλυψη συγκεκριμένων ατομικών διατροφικών αναγκών. Η πρόοδος αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην προσαρμογή της φυτικής παραγωγής ώστε να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις.

Με επικεφαλής τους Massimiliano D’Imperio και Francesco Serio από το Ινστιτούτο Επιστημών Παραγωγής Τροφίμων (ISPA) του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας (CNR) και τον Massimiliano Renna, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Aldo Moro, η ερευνητική ομάδα ανέλαβε το έργο αυτό με κίνητρο το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξατομικευμένη διατροφή.

Οι ερευνητές καλλιέργησαν ραπανάκια, μπιζέλια, ρόκα και σέσκουλα, δίνοντας έμφαση σε δύο βασικά θρεπτικά συστατικά: το ιώδιο και… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.