Συνάντηση εργασίας του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση

Τα ζητήματα της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στη συνάντηση του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση είχε ο ειδικός καρδιολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης. Το τετ-α-τετ έγινε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού στο Σύνταγμα και κύλησε σε πολύ καλό κλίμα.

Κατά τη συνάντηση οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα της ελληνικής οικονομίας και συμφώνησαν στη διαπίστωση ότι αταλάντευτος στόχος της κυβέρνησης είναι «η ανάπτυξη που μας αφορά όλους». Συμφώνησαν επίσης στη θέση ότι η επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης συνεπάγεται μια ακόμα πιο ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία και μια πιο δίκαιη κοινωνία. Απαραίτητη συνθήκη γι΄ αυτό είναι η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης του φιλικού ως προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος με μεταρρυθμίσεις, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η παροχή κάθε δυνατής στήριξης στους κοινωνικά πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, η οποία τριπλασιάστηκε κατά την τετραετία 2019-2023.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, όπου ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 13 Περιφέρειες της χώρας ενισχύονται με 8,1 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027 έναντι 5,9 δις ευρώ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα στη Θεσσαλονίκη,  τα ζητήματα της ανεργίας αλλά και θέματα που άπτονται της στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γκολιδάκης μετά τη συνάντηση «συνεχίζουμε τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη για την δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεις εργασίας για όλες και όλους τους συμπολίτες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.