(Πηγή: www.enikos.gr)
Πλούσιο ριζότο με κολοκυθάκια και γαρίδες: Η συνταγή από την Τοσκάνη
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας λάδι σε μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να βγάλουν άρωμα και τα κελύφη να γίνουν φωτεινά ροζ, για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Αυτό το πλούσιο ριζότο με γαρίδες απογειώνεται με έναν απλό, σπιτικό ζωμό γαρίδας που του χαρίζει μια αλμυρή γεύση θαλασσινών. Η οινοποιός Cinzia Merli δημιουργεί ένα ριζότο με κολοκυθάκια που είναι ταυτόχρονα πλούσιο και ανάλαφρο, χάρη στα μικρά, σοταρισμένα κομμάτια φρέσκου κολοκυθιού που λιώνουν τέλεια… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)