(Πηγή: www.enikos.gr)
Αυτό το απλό κέικ με λίγα υλικά αναδεικνύει τη μοναδική γεύση του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με το λεμόνι. Η τραγανή επικάλυψη με ζάχαρη ολοκληρώνει αυτό το γρήγορο στην παρασκευή του και νόστιμο γλυκό.
Ετοιμάστε ένα ταψί 23 εκ. βουτυρώνοντας καλά τον πάτο και τα πλαϊνά και στρώνοντας τον πάτο με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το σύρμα το ελαιόλαδο, τα αυγά, τα 1⅓ φλιτζάνια ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1⅓ + ¼ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένα
½… Πηγή

