(Πηγή: seleo.gr)
Σε συστάσεις προς καλοφαγάδες και μη για τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως για όσους υποφέρουν από καρδιοπάθειες, προχώρησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ)
Το τραπέζι το Πάσχα παρά την νοστιμιά του, ενέχει πολλούς κινδύνους για υγιείς και για ασθενείς με καρδιοπάθειες.
Οι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου γι αυτό και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις διατροφικές τους επιλογές που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σύνεση.
«Εκείνο που πρέπει να ξέρουν -ιδιαίτερα οι καρδιοπαθείς- είναι ότι η υπερκατανάλωση λίπους και αλατιού, μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση πνευμονικής εμβολής, δύο με τρεις ημέρες αργότερα, για αυτό είναι πολύ… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)