(Πηγή: www.tanea.gr)
Τα λεμόνια στο Αμάλφι της Ιταλίας έχουν ιστορία. Η γλυκιά, ιδιαίτερα καθαρή και αρωματική γεύση των λεμονιών που καλλιεργούνται κατά μήκος της άγριας ακτής στην περιοχή της Καμπανία τα έχει κάνει διάσημα σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την γεύση αυτό που τα ξεχωρίζει είναι το μέγεθός τους, συγκεκριμένα 4 φορές μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά λεμόνια.
Ένα λεμόνι αυτής της ποικιλίας έχει βάρος σίγουρα πάνω από 100 γραμμάρια, ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το ένα κιλό! Ο καρπός είναι γνωστός και ως «sfusato Amalfitano» και πήρε το όνομά του από την προέλευση της ποικιλίας του, αλλά και από το γεγονός ότι… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)