(Πηγή: www.tanea.gr)
Ο δείκτης αναφοράς για τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκε τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ανόδου της τιμής του κρέατος, των φυτικών ελαίων και των δημητριακών, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα και τη γεωργία (FAO). Αντίθετα, υποχώρησαν οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων και της ζάχαρης.
Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων, ο οποίος παρακολουθεί τις μηνιαίες μεταβολές στις διεθνείς τιμές ενός συνόλου παγκοσμίως εμπορεύσιμων ειδών διατροφής, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 119,1 μονάδες τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 0,3% σε σχέση με το αναθεωρημένο επίπεδο του Μαρτίου, ενώ μειώθηκε κατά 9,6% σε σχέση με… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)