(Πηγή: www.protothema.gr)
Με μικροπλαστικά και άλλες χημικές ουσίες να εντοπίζονται πλέον στους οργανισμούς όλων μας, εξερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από την κατανάλωση πλαστικού
Τα φαγητά που φαίνεται σύμφωνα με τις μελέτες όμως να έχουν την περισσότερη συγκέντρωση τέτοιων βλαβερών ουσιών είναι:
• οι παναρισμένες γαρίδες, οι οποίες περιείχαν μακράν τα περισσότερα μικροσκοπικά πλαστικά, με πολύ περισσότερα από 300 μικροπλαστικά κομμάτια κατά μέσο όρο ανά μερίδα.
• τα φυτικά nuggets, με λιγότερο από 100 κομμάτια ανά μερίδα
• τα nuggets κοτόπουλου
• τα στικς ψαριού
• οι επεξεργασμένες γαρίδες του Λευκού Κόλπου
• οι ροζ γαρίδες φρέσκιας αλίευσης… Πηγή (Πηγή: www.protothema.gr)