(Πηγή: seleo.gr)
Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στην παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών προβλημάτων – όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτης – αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «JAMA Network Open», ανέλυσε δεδομένα από περισσότερα από 1.400 παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών που προσλήφθηκαν από σχολεία σε επτά πόλεις της Ισπανίας. Οι ερευνητές χώρισαν τα δεδομένα των παιδιών σε τρεις ομάδες με βάση την ποσότητα των υπερ-επεξεργασμένα τροφίμων που κατανάλωναν. Τα παιδιά που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των τροφίμων διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, συστολική αρτηριακή πίεση… Πηγή

